Csomor Családi Méhészet - méhész

Csomor Családi Méhészet

 

Csomor Családi Méhészet
Cím: 5100 Jászberény, Sólyom u. 13.
Tel: 0630/482-9496
E-mail: csomor.imre@freemail.hu
Honlap: www.csomormez.hu

 

Az általa nyújtott szolgáltatások a következők:
- Egyéni és egyedi megrendelések teljesítése

 

Jelenleg 200 méhcsaláddal foglalkozó méhészek. Jászberénytől kb. 100 km-es sugarú körben vándorolnak a méhészetükkel. Ezen a területen megtermelt mézet fajtánként külön pergető helységben pergetik elkülönítve és tárolják a palackozásig. Csomor Imre immár 30 évvel ezelőtt kezdte a szakmát, 4 éve mestervizsgát tett. Családi vállalkozásként 15 éve gazdálkodnak.

  

Termékeik:

 

Repceméz: sárgaszínű folyékony, de gyorsan kristályosodik és akkor fehéredik enyhe zamatú. Kevéssé savas, sőt gyógyítja a gyomorsav túltengést.

Akácméz: Halvány sárga színű sokszor kissé zöldes árnyalatú gyenge zamatú. Későn kristályosodik, sokszor csak évek múlva. Jó fertőtlenítő hatású köhögés ellen ajánlott. Kisgyermekeknek és időseknek különösen kívánatos rendszeresen fogyasztani. Italok és sütemények ízesítésére kiválóan alkalmas.

Vegyes virágméz: aranysárga később sötétedő méz, mely érintetlenül kerül a lépek belsejébe. A benne lévő viasszal együttes hatása pl. a garatüreg, orrüreg, homloküreg gyulladását nagy százalékban gyógyítja.

Selyemkóróméz: Eléggé világos, sokszor gyengén sárga, jellegzetes fűszeres illatú. (Elemtartalma az ember számára nagyon kedvező)

Facéliaméz: halvány barna, kissé opálos, enyhe zamatú méz. A szervezetben a vas felvételét segíti.

Krémméz: Skandináv országokban elterjedt.
A méz kristályosodásának különlegességét használják ki készítésekor. A torkot, gégét jól tisztítja, kenhető állagú.

 

Rendszeresen részt vesznek kiállításokon, rendezvényeken: egészség napokon, natura napon, magyarok vásárán.

Óvodai csoportoknak és kis iskolásosoknak tartanak térítésmentesen előadást a téli hónapokban a méz készítéséről, akár gyertyahajtogatással egybekötve.


Tavasszal a csoportok újra visszatérnek, de akkor már az élő méhesben tesznek látogatást, és kiderítik, hogy hogyan kerül az üvegbe a méz. Megismerkedhetnek a különféle mézekkel az eljárás technikájával és kóstolhatnak is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Add a Facebook-hoz


JASZSAG.EUA Jászság - (c) JASZSAG.EU, JABE, BL 2011.