Lantos Rita - üvegékszerkészítő

Lantos Rita - üvegékszerkészítő


Lantos Rita
Cím: 5100 Jászberény
Tel: -
E-mail:
ritakataekszer@gmail.com
Honlap:
http://meska.hu/Shop/index/1812

 

 


Az általa nyújtott szolgáltatások a következők:
- Egyéni és egyedi megrendelések teljesítése


Lantos Rita 1982-ben született, jelenleg is Jászberényben él családjával. Üvegékszer készítéssel már több mint 4 éve foglalkozik. Gyermekkora óta érdekelte a művészet, az alkotó tevékenység. Általános iskolai tanulmányait követően Képzőművészeti középiskolában került, végül Pécs városában kezdtem meg egyetemi tanulmányaimat, szobrász szakon, azonban a gyermekáldás miatt abbahagyta a szakot.


Mindenféle alkotói tevékenységet szeretek végezni. Szereti az egyszerű de mégis hatásos és főleg aszimmetrikus dolgokat, célja az összes általa készített ékszerrel, hogy ha valaki ránéz, érezze benne a harmóniát és az egyensúlyt. Egy jól kiválasztott ékszer tükrözi az egyéniséget, vallja. Jelenleg, mivel már nagyobbak gyermekei, ismét van ideje az alkotásra. Idővel elvégzett egy tanfolyamot, ahol megtanulta az üvegékszer készítés alapjait. Azóta szüntelenül alkot.


Elmondása szerint: Maga a technika az összeolvadáson alapszik, különböző színű üvegtáblákat vágok fel kisebb-nagyobb darabokra, majd a kigondolt elrendezés után kemencében 800 fokon hagyom, hogy megszülessenek a kis csodák. :) Készülnek medálok, fülbevalók, gyűrűk, csatok, karkötők, külön gondot fordítok a gyermekeknek szánt darabokra is.


Még több képért keresse Lantos Rita alkotásait a Meskán (
www.meska.hu).

 

       Add a Facebook-hoz


JASZSAG.EUA Jászság - (c) JASZSAG.EU, JABE, BL 2011.