Dánffy Donát - faműves

Dánffy Donát - faműves 
Dánffy Donát
Cím: -
Tel: -
E-mail: -

Honlap: -


 
Nem vállal megbízást.
 
Mindig vonzódott a fákhoz. Bár megmunkálásukhoz csak 7 évvel ezelőtt kezdett, előtte is szívesen, és talán más szemmel nézett rájuk. Mármint ha láthatta "Őket", tevékenysége főszereplőit- a gyökereket.
17 éven át a pénzügyi szférában tevékenykedett irodatulajdonosként, vezetőként. A 10. év elteltével mentálisan eltelítette a szakma, úgy gondolta, hogy saját gondolatait, elképzeléseit a gyökerek tekintetében kiteljesíti. Ez, mint elterelő, a pénzügyi szakmától teljes mértékben eltérő tevékenység hozzájárul feltöltődéséhez, elméje folyamatos karbantartásához.
Mára az irodáját bezárta, Feleségével és 2 esztendős Fiával élete zömét a fagyökér alapanyagból elkészített/elkészítendő tárgyaira szánja. Ezek túlnyomó többségében akácfa gyökerek, a végeredmény pedig általában falióra. Tevékenységének első munkafázisa a "gyökérlelő túra". Ha ezt a kifejezést hallatja családi körben, akkor tudják, hogy átlag 1 hétig nem látják egymást. Túrámról a tevékenységhez legmegfelelőbb alapanyaggal, sokszor csaláncsípve, horzsolásokkal teli érkezik haza.
Kizárólag olyan gyökereket kutat fel, amik évek óta földfelszín felett vannak, soha nem vesz ki frissen a földből alapanyagot. Ennek két oka van: Az optimális nedvességtartalom elérése szükséges a gyökerek megmunkálásához, tartósságához, illetve kicsit sajnálja azokat a szépségeket az enyészettől. Miután a metszetkivétel megtörtént, egy hosszú száradási ciklus kezdődik- természetes úton, lábon, a szél és egyéb időjárási viszonyok segítségével.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
  
Célja, hogy az adott gyökér eredeti állapota, illetve az elkészült tárgy között észrevehetetlen legyen a különbség természetessége tekintetében. Naturalitás mindenek felett. Ennek érdekében nem szégyell a mai kor vívmányaihoz sem nyúlni. Folyamatosan rendelkezik kész készlettel, melyek megvásárolhatóak- akár megszemélyesítve, személyre szabva logózva, címerezve, vagy bárminemű felirattal ellátva ajándéknak, reprezentációs célra.


    Add a Facebook-hoz


JASZSAG.EUA Jászság - (c) JASZSAG.EU, JABE, BL 2011.