Hegyiné Lukácsi Orsolya - horgolás, ékszerkészítő

Hegyiné Lukácsi Orsolya – horgoló, ékszerkészítő

 

Hegyiné Lukácsi Orsolya
Cím: -

Tel: 30-3582174
E-mail:

Honlap: www.orsiborsi.meska.hu

 

 

Az általa nyújtott szolgáltatások a következők:
-          Egyéni és egyedi megrendelések teljesítése

 

 

 

 

Férjével és 2 kisfiával él Jászberényben. Gyerekkorában is örökké alkotott, bütykölt valamit. Hol rajzolt, hol kötött, hol maketteket készített. Anyukája tanította meg a kötés alapjaira. Nagyon szeretett már akkor is kézzel készített apró meglepetéseket adni családjának.

  

Mindig is csodálta a horgolt gyönyörű csipkéket, a finomságukat. Évekig érlelődött benne az elhatározás, aztán az elhatározást tett követte; mivel nem akadt a környezetében horgolni tudó ezért könyvből ábrák segítségével tanult meg horgolni. Kezdetben persze nem volt egyszerű – szinte belegabalyodik az ember a fonalba; de kellő kitartás és türelem meghozta az eredményét.


Leginkább az a szabadság tetszik a horgolásban, amit ad: szinte bármit el lehet készíteni egy tű segítségével egy kis fonalból.Legyen az kis kabalafigura vagy akár terítő. Végre eljött az az időszak, amikor úgy érzi, becsülete van a kézi munkának. Az emberek megunták a tömegcikkeket, inkább a minőségi, kidolgozott termékeket helyezik előtérbe.

 

Később a munkája során a sors összehozta Misi Éva nénivel, akinek szakértelme segítségével elkészítette a jász motívumos ékszereket. Éppen időben, hisz’ manapság a népi motívumok divatja fénykorát éri, egymást érik a szebbnél szebb tervezésű ruhák; a sajtóban is lépten-nyomon találkozhatunk vele.

 

A horgolás és ékszerkészítés mellett még homokfújással felületkezelt, azaz gravírozással is foglalkozik.

 

  

 

 

     Add a Facebook-hoz


JASZSAG.EUA Jászság - (c) JASZSAG.EU, JABE, BL 2011.