Tóth Alajos - hintókészítő

 

Tóth Alajos – hintókészítő

 

 

Tóth Alajos
Cím: 5123 Jászárokszállás, Rákóczi út 83.
Tel: 20/9253825, 36 (57)433-374
E-mail: tothlojzi@inivtel.hu
Honlap: http://lojzikocsi.hu/


Az általa nyújtott szolgáltatások a következők:
- Egyéni és egyedi megrendelések teljesítése
- Fogatolt jármű, hintó, lovaskocsi gyártás, javítás, restaurálás,
- Gyógyterápiás lovaskocsik gyártása
- Lószállítók utánfutók gyártása, kölcsönzése
- Fogatlovak betanítása, eladása


Régen a hintókészítő mesterek mindig a legügyesebb bognárok közül kerültek ki, akik a szinte művészi érzékük segítségével tervezték meg rajzlapon a legszebb díszeket és kartámla-íveléseket. A kivitelezés pedig nem csak a faragókészségüket dicsérte, hanem az íves felületek egy fából való készítése ismeretét a gőzöléses technika segítségével.

 

Tóth Alajos jászárokszállási hintó készítőnél közel 50 éve tart a lovak iránti szeretete és elhivatottsága. Kezdetben hobbi szinten foglalkozott a lovazással, regionális sport versenyeken vett részt, egyre jobb és jobb eredményekkel, az 1980-as évek elejétől.

 

Eredményei:
1991-ben Magyarország egyes fogathajtó bajnokságának I. helyezettje volt. Később kettes és négyes fogatok hajtásával is megmérette tudását vetélytársaival.

 

1989 óta foglalkozik hintó készítéssel, fejlesztéssel és felújítással, restaurálással. Különleges specialitása a maraton kocsik gyártása, amely a kezdeti hobbi kocsiktól számos világversenyen is eredményesen szerepeltek. A Kecskeméti Kettes Világbajnokságon Benkő Sándor világbajnokságot nyert az általa készített maraton kocsival.

 

Célja a piaci igények követése, sporttársai egyedi ötleteinek megvalósítása és visszatérő vásárlói részére korszerű műszaki minőség teljesítése.

 

     Add a Facebook-hoz


JASZSAG.EUA Jászság - (c) JASZSAG.EU, JABE, BL 2011.