Kovács Zoltán - kosárfonó

Kovács Zoltán - kosárfonó, kismesterség oktató, népi játszóház vezető


 

Kovács Zoltán (ev.), tel.: 06-20/579-71-78
Kovács Zoltánné Lajos Krisztina, tel.: 06-30/485-78-30
Cím: 5123, Jászárokszállás
E-mail: ifjkovacszoli@invitel.hu,
kovacsnekriszta1978@gmail.com
Honlap:
http://tarisznyasmuhely.hu/kosar/
http://www.facebook.com/tarisznyasmuhely


Az általa nyújtott szolgáltatások a következők:

- Egyéni és egyedi megrendelések teljesítése
-
Gyermekeknek és felnőtteknek szakkörök, játszóházak szervezése, lebonyolítása.


Kovács Zoltán 1971-ben született jelenleg is Jászárokszálláson él. Falugazdászként dolgozik a kisvárosban és a környező településeken. A kosárfonás mesterségét a fővárosban, a Hagyományok Háza kézműves szakmai képzésein sajátította el.
Kiss Kálmán jászberényi nyugdíjas, kaskötőt ismertette meg a hagyományos kaskötéssel. Képzettséget szerzett népi játszóházi foglalkozásvezetői tanfolyamon. Tanárai voltak Székely Éva, Varga Péter, Kocsor Imréné voltak.


Kovács Zoltánné Lajos Krisztina (felesége), az ének és a tánc világában él. Férjével jól kiegészítik egymást az általuk szervezett gyerekfoglalkozásokon. Krisztina tanulmányait szintén a Hagyományok Háza képzésein szerezte meg. Végzettségei: népdalénekes, népmese és népi játék tanfolyam, pedagógus.


Kézműves foglalkozásaikat ajánlják a Jászberényi kistérség települései számára. Több falunapon, szabadtéri rendezvényen találkozhatunk a házaspárra, többek között Pusztamonostoron és Jászberényben és Jászágón. Az általában tíz alkalmas, egyenként három órás foglalkozásokon a résztvevők elsajátíthatták az egyszerű kerekaljú kosár készítésének alapjait, megismerték a hántolt és a zöldvessző használatát.
    Add a Facebook-hoz


JASZSAG.EUA Jászság - (c) JASZSAG.EU, JABE, BL 2011.