Törőcsik Ildikó - bőrműves

 

Törőcsik Ildikó – bőrműves

 

 

 

Törőcsik Ildikó
Cím: 5130 Jászapáti, Dózsa György u. 58.
Tel: 06 30/ 232-5151
E-mail.: t.ildiko7710@citromail.hu; tilli7710@freemail.hu
Honlap: -

 

 

 

 

Az általa nyújtott szolgáltatások:
- Egyéni és egyedi megrendelések teljesítése;
- bőrműves bemutató;
- gyermekeknek valamint felnőtteknek szakkörök szervezése, lebonyolítása;
- rendezvényeken játszóházi foglalkozások lebonyolítása.
- dísztárgyak készítése
- használati tárgyak készítése

 

Ildikó bőrművesként végzett 2001-ben, és az iskola befejezése óta bőr tárgyak készítésével foglalkozik. A munkái a hagyományokhoz hűen kézzel készülnek, híven a már-már feledésbe merült mesterséghez, az elkészített munkák alapanyaga főként a marhabőr.


Az iskola elvégzésével együtt tanulóból tanárrá is vált, azóta gyermekek számára bőrműves foglalkozásokat is tart rendezvények keretein belül. Ott volt az Aratónapon, a Jászsági Gazdanapokon, a Városi gyermeknapon, valamint különféle iskolai rendezvényeken is, minden felkérést szívesen fogad. Ennek oka, hogy fontosnak tartja a hagyományok ápolását, és azt, hogy a bőrműves szakma ne tűnjön el végleg a palettáról. A foglalkozásokkal igyekszem átadni a jövő nemzedékének a szakma fortélyait, akik még ilyen korban fogékonyak az újra, és könnyen le lehet kötni őket játékos foglalkozásokkal.


Az elmúlt években a Jászapáti Városi Könyvtár és Művelődési Központ újszerű kezdeményezésbe fogott, és megendezte a „Nagyszülők és unokák” című rendezvényt, melynek egy hetes ideje alatt Ildikó is végig jelen volt. A „Varázslatos ügyes kezek” kézműves napokon 2005 óta van jelen.

 

    

 

     Add a Facebook-hoz


JASZSAG.EUA Jászság - (c) JASZSAG.EU, JABE, BL 2011.