Sipos Erzsébet - foltvarró

Sipos Erzésbet – fotvarróSipos Erzsébet
Cím: 5130 Jászapáti, Kisjárási utca
Tel.: 0657/443-481
E-mail: -
Honlap: -

Az általa nyújtott szolgáltatások:
- takarók
- párnák,
- faliképek,
- neszeszerek
- pénztárcák
- faliképek
- tolltartók
- babák készítése
- egyedi igények alapján történő megrendelés teljesítése

Minden alkotás egyedi, szívvel-lélekkel készült darab, melyben benne van az alkotó egyénisége is.


Sipos Erzsébet Oroszlányban született, onnan költöztek szüleivel Jászapátira. Erzsébet jelenleg ápolónőként dolgozik, és csak hobbiként foglalkozik foltvarrással. Mivel gyermekkora óta érdekli a kézimunka, díszítőművész szakkörbe is járt az általános iskolás évei alatt, ahol sok új dolog mellett a képzőművészettel is megismerkedhetett. Elhivatottságát mutatja, hogy már ebben a korban is tervezett a testvére részére ruhácskát Drávaszögi mintával. Az eltelt évek alatt számos technikát próbált ki, mielőtt végleg a foltvarrás mellett döntött, dolgozott papírral, gyöngyökkel, készített hímzéseket, és kötött, míg végül a húga révén ismerkedett meg a foltvarrással, az anyaggal, a színekkel, a technikával.


Alkotás során számos olyan probléma merült fel, amit az internet korában sem tudott már egyedül megoldani, ezért olyan lehetőséget keresett, ahol profi segítséget kaphat, így jutott el a Jász- Színfolt foltvarró klubba, majd végül a gyorsabb fejlődés érdekében a Berényfolt varróklubhoz csatlakozott. A klubbal együtt sok rendezvényt szerveztek, és még többön vettek részt, így cserélve tapasztalatokat, hatszor már a saját munkái is kiállításra kerültek.

 

Erzsébet, ha teheti, a Klubbal együtt jótékonykodik is a munkáival, varrtak már takarókat az árvíz sújtotta inárcsi óvodának, valamint küldtek a vörösiszap károsította területekre is hasonló kedves és hasznos foltvarrással készült termékeket. Az esetek többségében Dóri lányát is bevonja a tervezésbe és az alkotásba.

 
    Add a Facebook-hoz


JASZSAG.EUA Jászság - (c) JASZSAG.EU, JABE, BL 2011.