Mihályi Lászlóné - horgolás

Mihályi Lászlóné - horgolás

 

 

 

 

Mihályi Lászlóné
Cím: 5130 Jászapáti, Arany János u. 5.
Tel: 06-30/215-3819
E-mail: -
Honlap: -

 

 

 

 

 

Az általa nyújtott szolgáltatások:
- horgolt díszek karácsonyra, húsvétra,
- virágok, terítők készítése
- esetleges egyedi elképzelések megvalósítása előzetes egyeztetés alapján

 

Mihályi Lászlóné születése óta Jászapátin él, ő az, aki a város valamennyi kulturális programját színessé teszi, ha valamilyen program megrendezését szervezik, őt biztosan nem hagyhatják ki. Nyugdíjas évei alatt is olyan aktív életet él, hogy sok fiatal is megirigyelheti.


Idáig azonban nem vezetett egyszerű és egyenes út: Gulyás Franciska egy szegény család gyermekeként jött világra, őt követte még 5 testvére. Az általános iskola elvégzése után neki is munkába kellett állnia, a mezőgazdaságban mindent elvállalt, ami egy kis jövedelmet eredményezett. Szabadidejében azonban már akkor is nagyon szeretett társaságban lenni, így lett a helyi Vöröskereszt tagja, ahol hamar megmutatkozott jó szervezőkészsége, ő indította el a térítésmentes véradást a városban, de természetesen ebben is élen jár, azóta már több mint 60 alkalommal adott vért.


Lányai születése után szakmát tanult, könyvelő lett, nyelvet tanult, de szabadidejében továbbra is számos társadalmi munkát látott el. Az egyik ilyen ötletből született meg a Pávakör ötlete, melyet aztán ’72-ben sikerült megalakítani, akkor még 7 fővel. Később országjárás vezetői oklevelet is szerzett, több száz turistát vitt kirándulni az ország különféle tájaira, és külföldre. Ebben az időben már végigkisérte az életét a hímzés, kötés és horgolás, melyet szabadidejében magas fokra fejlesztett. A nyugdíjazása után teljesen a 4 aranyminősítésű, 40 éves Pávakörnek, melynek mára már vezetője lett, és a kézimunkának szentelte az idejét, így lett az addigi hobbitevékenységből hasznos időtöltés. A Pávakörrel majdnem mindegyik városi kulturális és olyan eseményen felléptek, amit arra érdemesnek találtak, a rendezvényeken egyre több tombolatárgyat ajánlott fel, amelyeket saját maga készített, így ismerték meg a nevét azok is, akikkel addig nem találkozott. Azóta egyre több helyre hívják: a Hagyományos Szakmák, Szakmai Hagyományok rendezvénysorozaton már horgolást mutatott be az érdeklődőknek, mivel szívesen foglalkozik és dolgozik fiatalokkal is.

     Add a Facebook-hoz


JASZSAG.EUA Jászság - (c) JASZSAG.EU, JABE, BL 2011.