Ágó Kedvence - lekvár

Ágó Kedvence

 

Jászágó
Tel:
+36/20-354-2770
E-mail:
agokedvence@gmail.com
Web:
http://agokedvence.webnode.hu


Családunk a Jászság egyik kis gazdálkodó falvában, Jászágón foglalkozik gyümölcstermeléssel. A feldolgozás során magas gyümölcstartalmú lekvárokat készítünk. Gyümölcsösünket magunk gondozzuk, kertészetünket jelenleg is folyamatosan bővítjük. Szeretnénk minél több érdekes, egzotikus, a hazai piac számára kevéssé, vagy egyáltalán nem ismert gyümölcskultúrával gazdagítani a magyar gasztronómiai palettát.

 

Célunk, hogy olyan termékeket készítsünk, melyekben minimális cukor hozzáadása mellett a lehető legjobban őrződik meg a gyümölcs természetes íze, vitamintartalma. Tartósításhoz kizárólag pektint (E440) és citromsavat alkalmazunk. Termékeink mesterséges adalékanyagokat, színezékeket és ízfokozókat nem tartalmaznak.

 

Lekvárjaink állagukat tekintve eltérnek egymástól. Vannak francia mintára készült lekvárok (hígabb) és olyanok is, melyek sűrűbbek és gyümölcsdarabokat tartalmaznak. A lekvárok állaga nagyban függ attól, hogy az adott gyümölcs húsa mellett annak héját, vagy levét is felhasználjuk-e a főzés során. Egyes termékeink esetében alkoholos italokat is felhasználunk a gyümölcs ízének kiemelése érdekében. A lekvárfőzés során azonban az alkoholt elpárologtatjuk, így gyermekek is bátran fogyaszthatják ezen termékeinket is.

 

Hajzer Lászlóné kistermelő


Termékek a teljesség igénye nélkül:

 


Cseresznye-málna dzsem

A cseresznye és a málna kombinációjából készített dzsem, mely cukormentes változatban is kapható. Kiszerelés: 220 ml, 450 ml.


Sárgabarack dzsem Ágó módra

Speciális, saját recept szerint készített sárgabarck dzsem. Kiszerelés: 220 ml.

Rebarbaralekvár keserűmandulával

A rebarbara és keserűmandula együtt pikáns ízt kölcsönöz egyik legfinomabb lekvárunknak. Kiszerelés: 450 ml.


Forrás: http://agokedvence.webnode.hu    Add a Facebook-hoz


JASZSAG.EUA Jászság - (c) JASZSAG.EU, JABE, BL 2011.