Kisné Tőzsér Melinda - csuhé- és szalmafonó

Kisné Tőzsér Melinda – csuhé- és szalmafonó


Kisné Tőzsér Melinda
Cím: 5125 Pusztamonostor
Tel: -
E-mail: -
Honlap: -

 

Az általa nyújtott szolgáltatások:
- kézműves foglalkozások szervezése, tartása
- egyedi, egyéni kérésű ajándéktárgyak készítése

 

Kisné Tőzsér Melinda régóta érdeklődik a népi kézművesség minden fajtája és a népművészet iránt. A Pusztamonosotoron élő kisgyermekes anyukaként határozta el, hogy korábbi szakmáját elhagyva, jelentkezik a Hagyományok Házában induló képzésre. Jelenleg már gyékény, csuhé és szalmafonó oktató, népi játszóház vezető.


Elmondása szerint csuhéból és raffiából már évek óta készített karácsonyi díszeket, babákat, család és barátok részére. Ez adta számára az indíttatást, hogy ilyen jellegű tárgyakat készítsen, és tovább adja ezt a nagyon szép, de lassan feledésbe merült szakma hagyományait. Szívesen vesz részt kézműves vásárokon, és tart kézműves és játszóházi foglalkozásokat is kisgyermekeknek és felnőtteknek is.

 

Karácsonyi díszek, tárgyak: Csuhéból csillag, angyalka, két fajta harang. Raffiából csillag és karika. Betlehem csuhéból és vesszőből.
Húsvéti figurák: Nyuszik, tojástartó tyúkocska.
Játszóházi tárgyak: csiga, csutkababa, bóbita baba, szitakötő, pillangó, madár, ló és csikó, bárány.

 

Csuhétárgyak: Csuhésodrással készült kiskosarak, kerek és szögletes, alátétek, virág kaspók, ecsettartó, falitartó, fedeles doboz, folyamatosan bővülve. Csomózásos módszerrel, alátét és kiskosár, csuhébabák...    Add a Facebook-hoz


JASZSAG.EUA Jászság - (c) JASZSAG.EU, JABE, BL 2011.