Berta Lászlóné - díszítő foltvarró

Berta Lászlóné - díszítő foltvarró


Berta Lászlóné

Cím: 5141 Jásztelek
Tel: 57/410-868
E-mail: -
Honlap: -


Az általa nyújtott szolgáltatások a következők:
- Egyéni és egyedi megrendelések teljesítése
- Foltvarrás technikájának bemutatása, tanfolyamok tartása


Foltot varrni nemcsak egy hobbi, hanem egyfajta életstílus. Kell hozzá ember - és természetszeretet, önzetlenség, lelkiismeretesség, kitartás és pontosság. Azért nem baj, ha van egy kis kézügyességed, kreativitásod, türelmed és szépérzéked.


Ezt a mesterséget űzi Jásztelek szülötte is, Berta Lászlóné, akinek eredeti foglalkozása női szabó volt. Elmondása szerint nyugdíjas kora óta foglalkozik a foltvarrással, melyet autodidakta módon tanult meg. A tanulás során szakkönyvek segítették.
1992 óta tagja Fejér Mária Népi Díszítőművészeti Szakkörnek. A szakkör célja: Hazánk tájegységeinek megismerése, minták tervezése, továbbadása az utókornak. Kiemelten foglalkoznak a jászsági szűcshímzéssel. Egyes tájegységek hagyományának, hímző kultúrájának felkutatása, eredetiségének megőrzése, továbbfejlesztése.A közösségi magatartás formálása, a művészeti tevékenység megkedveltetése a szabadidő színvonalasabb eltöltése érdekében.


Berta Lászlóné első kiállítása 1995-ben, a Jász Világtalálkozó alkalmával volt a jászberényi Déryné Művelődési Központban. Saját munkáiból eddig 14 kiállítása voltfőként a Jász Világtalálkozók helyszínén és több jótékony akció részese is.


Jelenleg a Jász-Színfolt Foltvarró Klub vezetője, melynek 11 tagja van. A Klub célja a foltvarrás népszerűsítése, közösség kialakítása. A kézimunkázni vágyó lányok, asszonyok minél több technikával való megismertetése. Helyi kiállítások szervezése. Az év közben elkészült gyönyörű textíliákból a Jászberényi Nyár rendezvénysorozatán évente, illetve a környező településeken rendszeresen rendeznek kiállításokat, bemutatókat. A klub tagjai hetente egyszer, hétfőn tartanak foglalkozásokat, melyeken különféle használati tárgyakat, formákat terveznek és varrnak.


Ha Ön is szeretne szép textíliákkal dolgozni, s örömét leli a varrásban, a klubtagok szívesen látják foglalkozásaikon. Vezetőként már több alkalommal osztotta meg tudását a fiatalokkal és az érdeklődő felnőttekkel. Rendszeresen, felkérésekre tanfolyamokat tartott a Jászság több településén is, többek között Jászberényben, Jászalsószentgyörgyön, Jászárokszálláson és Jászfényszarun.

 

         Add a Facebook-hoz


JASZSAG.EUA Jászság - (c) JASZSAG.EU, JABE, BL 2011.