Muhari József - cipész

 

Muhari József – cipész – Jászjákóhalma

 

Muhari József
Cím: 5121 Jászjákóhalma, Szent József tér 4.
Tel: -
E-mail: -
Honlap: -

 

Az általa nyújtott szolgáltatások a következők:
- Egyéni és egyedi megrendelések teljesítése


A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöksége díszoklevéllel és medállal ismerte el Muhari József munkásságát, hiszen mindezt közéleti és szakmai tevékenységükkel kiérdemelte.

Muhari Józsefet szinte minden jákóhalmi ismeri, évtizedek óta odaadó munkával, igazi iparosként alkot. A megfogalmazás aligha túlzás, hiszen cipész végzettsége megszerzése után, a még ritkább csizmadia szakmát is kitanulta annak idején, keze nyomán valódi műremekek születnek. Táncosok, hagyományőrzők, huszárok számára készít olyan lábbeliket melyek külsejükben és tartósságukban is egyedülállóak. Hosszú ideje tölti be a Jászjákóhalmai Ipartestület elnöki tisztét, és országos funkciókat is visel, rendszeresen ott van az IPOSZ rendezvényein is.  

 

– Bár magam is igyekszem erősíteni a szakma megbecsültségét, a cipészek, s különösen a csizmadiák lassan „fehér hollónak” számítanak – mondja Muhari József a jelenlegi helyzetről.
Ez olyan munka, ahol mindig lehet és kell is dolgozni. Talán pont ezért nem vonzó a mai fiatalok számára?

Kormányszintű törekvés, hogy a szakképzést megreformálják, ezzel talán a kétkezi munkát magas szinten művelők aránya is javulhat. Hogy ez érintheti-e az én szakmáimat, azt csak remélni tudom, az sajnos tény, hogy az egész országban egy ember szerzett ilyen végzettséget legutóbb – zárta nyilatkozatát a kitüntetett szakember.


Muhari József arról is beszámolt, hogy a helyi ipartestület november 5-én tartotta éves közgyűlését, ahol tisztújítás is történt. Elnökként továbbra is ő kapott bizalmat további öt évre, az elnökhelyettes Sárközi Béla, a gazdasági vezető Muhari Pál. Az ötfős vezetőség tagja még Muhari Ottó és ifj. Nagypál József. Mint az elnök kitért rá, a tagság létszáma jelenleg 29 fő, céljuk, hogy valamennyien aktívan vegyék ki részüket a feladatokból, s részt vegyenek rendezvényeiken. Már szervezik a február első szombatján esedékes, hagyományos Iparos bált, mely 2012-ben már a nyolcvankettedik lesz. Muhari József hozzátette, november 30-án Szolnokon a szövetségi ülésen képviselte a jákóhalmi iparosokat, míg december 8-án Budapesten az országos közgyűlésen volt jelen.

 

http://www.jaszjakohalma.hu/index.php/cimlap/1-friss-hirek/189-feher-hollokent-a-primak-koezoett    Add a Facebook-hoz


JASZSAG.EUA Jászság - (c) JASZSAG.EU, JABE, BL 2011.